Gebitsverzorging bij hond en kat

Gebitsverzorging voor hond en kat

Misschien denk je gebitsverzorging bij mijn hond of kat, is dat niet overdreven? Maar honden en katten kunnen ook last krijgen van een onfrisse adem, tandsteen, ontstekingen en andere gebitsproblemen. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat de meeste honden en katten van 3 jaar en ouder last hebben van gebitsproblemen (80% van de honden en 70% van de katten) Regelmatige gebitsverzorging voorkomt gebitsproblemen en dure dierenartsingrepen.

Beaphar biedt een breed assortiment gebitsverzorgende producten om het gebit van jouw hond of kat gezond te houden.

Tandpasta en tandenborstel

Beaphar heeft verschillende tandenborstels in het assortiment om het gebit van hond en kat goed te kunnen reinigen. Een tandenborstel met kleine en grote borstelkop met verschillende lengte borstelharen zodat je ook de lastigste plekjes in de bek goed kunt bereiken. Of gebruik de vingertandenborstel die je over je vinger schuift en waarmee je heel gecontroleerd kunt poetsen. Ideaal voor als je hond of kat nog aan gebitsverzorging moet wennen. Voor pups hebben we een speciale Puppy Dental kit met kleine tandenborstel en tandpasta.

De Beaphar Tandpasta is speciaal gemaakt voor honden en katten. Het bevat enzymen die bacteriën en de vorming van tandplak en tandsteen tegen gaan én heeft een lekkere leversmaak.

Tandenpoetsen blijft de beste methode om het gebit van je hond of kat gezond te houden. Hoe jonger je begint, hoe makkelijker het tandenpoetsen is aan te leren, maar ook als je hond of kat ouder is kun je nog met gebitsverzorging beginnen. Bouw het poetsen rustig op en beloon na iedere stap, bekijk voor extra tips ons stappenplan tandenpoetsen.

Tandgel

Lukt tandenpoetsen toch niet? Dan is Tandgel een goede optie. De tube heeft een opzet stukje zodat je de gel goed kunt aanbrengen op de tanden. Je hond of kat zorgt zelf voor de verspreiding met de tong. De gel bevat enzymen die bacteriën en de vorming van tandplak en tandsteen tegen gaan.

Alternatieven / dagelijkse gebitsverzorging voor hond en kat

Voor honden en katten waarbij ook de tandgel geen optie is, of om tussen de poetsbeurten door het gebit schoon te houden zijn er ook gebitsverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik. Deze producten bevatten ingrediënten zoals enzymen of zeewier die bacteriën en de vorming van tandplak tegengaan.