Mag een kitten puppymelk?

Mag een puppy kittenmelk? of een konijn of kitten puppymelk?

Vaak krijgen we vragen zoals: “Kan ik een konijntje puppymelk geven?” of “Kan ik een puppy kittenmelk geven?” Wanneer jonge dieren stoppen met eten, als de moeder haar jongen niet meer accepteert, of als de moeder niet voldoende melk kan geven, biedt een moedermelkvervanger vaak uitkomst. Het is dan wel belangrijk om melk te gebruiken die is afgestemd op jouw dier. Waarom? Omdat de overlevingskans dan aanzienlijk groter is. Beaphar biedt drie verschillende soorten moedermelkvervangers aan. We leggen de verschillen uit, zodat je kunt begrijpen waarom je ze onderling beter niet kunt uitwisselen. 

Beaphar Knaagdier- en Konijnenmelk

Beaphar Knaagdier- & konijnenmelk is een volledige melkvervanger voor jonge (dwerg)konijnen, cavia’s, egels (> 50 gram), chinchilla’s, degoes, muizen, ratten, hamsters en gerbils. Het belangrijkste speerpunt van deze melk is het zeer lage lactosegehalte. Knaagdieren en konijnen zijn lactose-intolerant. Teveel lactose kan een verstoring van het spijsverteringsstelsel veroorzaken, wat bij pasgeboren dieren gevaarlijk is. Natuurlijke caviamelk bevat ongeveer 5% lactose, voor konijnenmelk is dat <2% lactose en egelmelk bevat slechts sporen van lactose. Door onze melk hierop aan te passen benaderen we zo dicht mogelijk de natuurlijke samenstelling van de moedermelk.

Wat maakt Beaphar Knaagdier- & Konijnenmelk uniek?
 • Zeer laag lactosegehalte: 1,1%
 • Hoog vetgehalte
 • Licht verteerbare en hoogwaardige eiwitten
 • Uitgebalanceerd gehalte aan vetten en essentiële vitamines
 • Uniek productieproces (nano-filtratie); kwaliteit eiwitten blijft bewaard, voor laag lactosegehalte
   

Beaphar Lactol Puppy Milk

Lactol Puppy Milk is een complete puppymelk voor moederloze pups, pups die achterblijven
in groei en pups uit grote nesten als aanvulling. Om de samenstelling van moedermelk zoveel mogelijk te benaderen heeft Beaphar Lactol Puppy Milk een specifiek op de hond aangepast eiwitgehalte. Daarnaast bevat de melk de juiste vitaminen, speciaal afgestemd op de behoefte van jouw pup.

Wat maakt Beaphar Lactol Puppy Milk uniek?
 • Op honden aangepast eiwitgehalte
 • Met DHA, dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van immuunsysteem en hersenen
 • Verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen
 • Samenstelling specifiek ontwikkeld voor pups
 • Uniek productieproces (ultra-filtratie): voor kwalitatief hoogwaardige eiwitten
   

Beaphar Lactol Kitten Milk

Lactol Kitten Milk is een complete kittenmelk voor moederloze kittens, kittens die achterblijven in de groei en kittens uit grote nesten als aanvulling op de moedermelk. Dat Beaphar Lactol Kitten Milk specifiek voor kittens ontwikkeld is, blijkt uit een verhoogd eiwitgehalte, dat het rijk is aan vitamine A en dat er extra taurine is toegevoegd. Bij een melk voor puppy’s tref je dit niet aan. 
 

Wat maakt Beaphar Lactol Kitten Milk uniek?
 • Hoog aangepast eiwitgehalte
 • Met DHA, dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van immuunsysteem en hersenen
 • Taurine en biotine, essentiële vitaminen en mineralen extra toegevoegd
 • Samenstelling specifiek ontwikkeld voor kittens
 • Uniek productieproces (ultra-filtratie): voor kwalitatief hoogwaardige eiwitten
   

Voor de best mogelijke start!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er grote verschillen tussen de soorten moedermelkvervangers. Jonge dieren die geen melk, of onvoldoende melk van hun moeder krijgen, zijn erg kwetsbaar. Door een op het dier afgestemde melk te geven, zorg je voor de beste overlevingskans voor jouw pup, kitten of knager. Een melkvervanger die je in kunt zetten voor alle jonge dieren, is daarom dan ook niet mogelijk, omdat de behoeftes heel verschillend zijn. Gebruik voor het geven van melk een voederspuitje of de Beaphar voedingsset. Daarnaast bouwen jonge dieren die geen of onvoldoende melk krijgen van hun moeder ook minder weerstand op. Was daarom voor het voeden altijd je handen, ontsmet de materialen die je gebruikt en zorg voor een hygiënische omgeving.
Op deze manier, met de juiste melk en de juiste materialen zorg je voor de best mogelijke start voor de jonge dieren onder jouw hoede.