Beaphar ProtecTix

Beaphar ProtecTix® - De meest complete bescherming tegen parasieten

Parasieten de baas, dankzij de ultieme bescherming

Beaphar ProtecTix® is een snelwerkende spot-on die een combinatie van imidacloprid en permethrin bevat en honden tot wel 4 weken bescherming biedt tegen een groot aantal soorten parasieten.

Na het aanbrengen van de spot-on, worden de werkzame stoffen verspreid door de vetlaag van de huid, waardoor zich een soort beschermde laag vormt.

Binnen 2 uur na toepassing, is de hond beschermd en zullen parasieten die in aanraking komen met het behandelde dier gedood of geweerd worden.

De voordelen van Beaphar ProtecTix®

Beaphar ProtecTix® vermindert het risico op beten door parasieten en op de overdracht van ziektes  zoals leishmaniose en ehrlichiose. De makkelijk toe te dienen spot-ons zijn geschikt voor honden vanaf 7 weken leeftijd.

 • Doodt teken, vlooien en bijtende luizen
 • Weert teken, vlooien, muggen, zandvliegen en stalvliegen
 • 1 pipet biedt tot 4 weken bescherming
 • Is waterbestendig

 

Hoe gebruik je Beaphar ProtecTix®?

Beaphar ProtecTix geeft tot 4 weken bescherming met 1 pipet. De pipet is makkelijk toe te dienen en blijft werkzaam indien de hond nat wordt.

Honden van 1,5 tot 10kg:
Haal de pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai en verwijder de dop. Scheid de haren van de vacht tussen de schouderbladen totdat de huid zichtbaar is. Plaats de punt van de pipet op de huid en knijp de pipet enkele malen stevig samen om de inhoud direct op de huid aan te brengen.

Honden van 10 tot 40kg:
Haal de pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai en verwijder de dop. Scheid de vacht en knijp de inhoud van de pipet op vier plaatsen langs de rug van uw hond, van de schouder tot de staartaanzet. Geen overmatige hoeveelheid van de oplossing aanbrengen op een plek waar een deel van de oplossing langs de zijde van de hond kan weglopen.

ProtecTix pipet toedienen

Veelgestelde vragen over Beaphar ProtecTix®

Welke verpakking heb ik nodig voor mijn hond? 
Beaphar ProtecTix® is geschikt voor pups vanaf 7 weken leeftijd en is verkrijgbaar in de volgende formaten:

 • ProtecTix® voor honden van 1,5 tot 4kg (binnenkort verkrijgbaar)
 • ProtecTix® voor honden van 4 tot 10kg
 • ProtecTix® voor honden van 10 tot 25kg
 • ProtecTix® voor honden van 25 tot 40kg


Voor honden zwaarder dan 40kg geldt dezelfde dosering: 10-16mg/kg lichaamsgewicht Imidaclopid en 50-80 mg/kg lichaamsgewicht permethrine. Dit resulteert in het volgende doseringsadvies:

 • Honden > 40 tot 50kg:
  1 pipet 1,0ml (ProtecTix® voor honden van 4 tot 10kg) + 1 pipet 4,0ml (ProtecTix® voor honden van 25 tot 40kg)
 • Honden > 50 tot 75kg:
  1 pipet 2,5ml (ProtecTix® voor honden van 10 tot 25kg) + 1 pipet 4,0ml (ProtecTix® voor honden van 25 tot 40kg)


Mag mijn hond zwemmen na gebruik van ProtecTix®? 
ProtecTix® is waterbestendig, maar laat behandelde honden niet in oppervlakte water zwemmen tot ten minste 48 uur na toediening, aangezien dit schadelijk is voor waterorganismen.

Mag ik mijn hond wassen na gebruik van ProtecTix®?
Als een hond moet worden gewassen met een shampoo, kan dat voor een optimale werkzaamheid het beste gebeuren vóór de behandeling, of minimaal 2 weken na het aanbrengen van ProtecTix®.

Welke werkzame stoffen zitten er in ProtecTix®?
ProtecTix® bevat Imidacloprid en Permethrin. 

Kan ik ProtecTix® ook bij katten gebruiken?
Voor katten kan de werkzame stof van dit product toxisch zijn, daarom is het product niet geschikt voor katten. Houd katten apart van behandelde honden totdat de toedieningsplek is opgedroogd.