Beaphar-250-miljoen-vlooienbanden

Beaphar produceert haar 250 miljoenste vlooienband!

Door Beaphar Nederland

Op 29 juli was het zo ver… In aanwezigheid van eigenaren Henk en Daan Aa rolde de 250.000.000e Beaphar vlooienband uit de machine.

'Vlooienbanden maken al bijna 40 jaar deel uit van Beaphar', zegt Daan Aa. 'Ze zijn één van de belangrijkste productontwikkelingen van Beaphar. Ze zijn niet alleen ons bestverkopende productassortiment wereldwijd, ze hebben ook de weg vrij gemaakt voor de ontwikkeling van talloze andere producten. Met de productie van de vlooienbanden konden we een enorm populair anti-parasitair productassortiment opbouwen. Het is fantastisch om zo'n enorme mijlpaal te hebben bereikt. Het is een bewijs van het harde werk van al mijn Beaphar collega's, nu en in het verleden.'

Gouden Ticket

Daan Aa met Gouden TicketZoals past bij een familiebedrijf werd bij Beaphar deze mijlpaal samen met alle medewerkers gevierd met gebak.  

Maar ook de koper van deze 250.000.000e vlooienband deelt mee in de feestvreugde. Daan en Henk verstopten samen een Gouden Ticket in de 250-miljoenste verpakking. Degene die het Gouden Ticket vindt, wint een elektrische bakfiets t.w.v. €2.382,95 die geschikt is om de hond overal mee naartoe te nemen! Huisdieren zijn niet alleen dieren. Ze zijn onze maatjes, onze vrienden, onze familie en daarom gaan we er graag samen met ze op uit. Deze fantastische prijs past precies bij deze kernwaarde van Beaphar. 

Update: Gouden Ticket gevonden!

Inmiddels is het Gouden Ticket gevonden! Rylana was de gelukkige en kocht de 250 miljoenste vlooienband bij Pets Place & Boerenbond XL Heerlen. Commercieel directeur Robert Elfferich en accountmanager Maike Hooijmaijers reisden op 2 oktober af naar Heerlen met de bakfiets. Zij overhandigden onder feestelijke omstandigheden de prijs aan Rylana, die erg blij was met de prijs. Ze zei: “Ik dacht ik lees de bijsluiter nog even en toen zag ik ineens het Gouden Ticket, ik wist echt niet wat me overkwam.” We wensen Rylana heel veel plezier van deze mooie prijs!

Al sinds 1983

Beaphar produceerde haar eerste vlooienband in 1983. Henk Aa (Daan's vader en directeur) zag het product voor het eerst tijdens een reis naar het buitenland. Hij zag onmiddellijk het potentieel, wetende dat dit iets was dat Beaphar in eigen huis zou kunnen produceren. Henk en het technische team schetsten ontwerpen tijdens de reis in het vliegtuig terug naar huis en ontwikkelden zo de eerste productielijn voor vlooienbanden van Beaphar. In die beginperiode werden gespen nog met de hand aangebracht, maar dankzij technologische vooruitgang is het proces nu volledig geautomatiseerd. 

Grootste producent van vlooienbanden ter wereld

Henk en Daan Aa bij productielijn vlooienbandTegenwoordig produceert Beaphar jaarlijks 12 miljoen vlooienbanden, waarmee ze de grootste fabrikant van vlooienbanden ter wereld is.

'Het is geen verrassing dat vlooienbanden één van de meest populaire vlooienbestrijdingsmethoden voor katten en honden zijn geworden en blijven', zegt Robert Elfferich, commercieel directeur Beaphar Nederland. ‘Vlooien kunnen onze huisdieren veel ongemak bezorgen. Voor hun geliefde familielid willen eigenaren een betrouwbaar product in huis hebben dat hun huisdier kan beschermen. Vlooienbanden zijn veilig, gebruiksvriendelijk en bieden een eenvoudige manier om dit te bereiken.’

Huisdieren en hun families het beste bieden

De Beaphar vlooienbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ze bieden tot 6 maanden bescherming tegen vlooien. Naast vlooienbanden produceert Beaphar ook een tekenband: Beaphar Canishield®. Deze band biedt 6 maanden bescherming tegen teken, 16 weken tegen vlooien en 5,5 maanden tegen zandvliegen. Daan zegt: ‘We hebben er altijd naar gestreefd om huisdieren en hun families van de allerbeste producten te voorzien en zullen dat blijven doen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst de 500 miljoenste Beaphar-vlooienband te zien. '