Veelgestelde vragen over Beaphar CaniComfort

Welk CaniComfort product kan ik het beste gebruiken voor mijn hond?

In alle Beaphar CaniComfort producten zit het moederferomoon. Toch kan het ene product handiger zijn dan het andere door de toepassing of werkingsduur. Bij de verdamper heb je het effect in de ruimte waar hij hangt, bij de spray vanaf het behandelde voorwerp en bij de spot on draagt de hond de feromonen continu bij zich. Dat is bijv. handig voor stress buitenshuis (tijdens wandelen etc) of wanneer je hond zowel binnen als buiten stress ervaart (bijv. door vuurwerk). 

In onderstaand overzicht geven we advies in welke situatie je welk CaniComfort product zou kunnen gebruiken. Dit is een richtlijn, er zitten situaties tussen waarin ook gerust een van de andere producten gebruikt kan worden. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

CaniComfort advies per situatie:

Waarom zijn er verschillende producten met feromonen? (spot on, spray, verdamper)

Zodat de eigenaar afhankelijk van de situatie van de hond keuze heeft voor een geschikte toepassing. Kijk bij de vraag hierboven voor extra advies.

Hoe werkt de CaniComfort Spot On? Hoe komen de feromonen vrij?

De CaniComfort Spot On wordt op het hoofd van je hond, tussen de oren aangebracht (zie gebruiksaanwijzing). Door de warmte van de huid verdampen de feromonen in de omgeving van je hond. De feromonen worden vervolgens via de lucht waargenomen door het Orgaan van Jacobson, dat zich bevindt boven het gehemelte dicht bij de neus. 15 minuten na het toedienen van de spot on is deze voldoende opgewarmd door de huid om de feromonen in voldoende hoeveelheid te laten verspreiden. Breng de CaniComfort Spot On dus minimaal 15 minuten voor een stressvolle situatie aan. 

De werking van de hulpstof die gebruikt wordt in deze spot on is vergelijkbaar met die van vlooiendruppels. De werkzame stof verspreid zich dus via de talg-laag van de huid (totale verspreiding duurt 24 uur, maar werking is al voldoende na 15 minuten om goede effectiviteit te hebben). De stoffen komen niet in de bloedbaan, dit zou ook niet nuttig zijn want ze moeten op de huid blijven zitten om te verdampen en door het orgaan van Jacobson waargenomen te worden. 

Is er verschil in werking tussen de CaniComfort producten?

Nee. Het is niet dat het ene product sterker werkt dan het andere. Wel is er verschil in hoe lang de producten de feromonen afgeven. De werkingsduur van de spot-on is 1 week per pipet (3 pipetten per verpakking), de verdamper werkt tot 30 dagen en de spray is 5 uur werkzaam (bevat 60 ml, genoeg voor ca. 50 behandelingen). 

Mag ik de CaniComfort spot-on en de verdamper combineren of ga ik dan overdoseren?

Met feromonen is geen overdosering mogelijk. De producten kunnen dus gecombineerd gebruikt worden. Het is echter niet zo dat hierdoor de producten beter/sterker zouden werken, dus het is niet echt zinvol om ze te combineren maar het kan zeker geen kwaad. 

Ik heb meerdere dieren in huis; kan het kwaad als ze de CaniComfort Spot On vloeistof bij elkaar oplikken?

Nee, dit kan geen kwaad en heeft geen gevolgen voor het dier. Wel kan het de werking van het product verminderen als dit direct na toediening gebeurt. 

Kan ik op oudjaarsavond CaniComfort combineren met No Stress tabletten?

Als je een hond hebt die heel erg angstig is en je gebruikt in aanloop naar Oud & Nieuw al CaniComfort maar je wil graag nog iets extra's achter de hand hebben voor oudjaarsavond, dan kun je inderdaad Beaphar No Stress tabletten gebruiken. Deze tabletten bevatten kruiden en hebben een korte kalmerende werking. Ze kunnen zonder problemen gecombineerd worden. 

Zijn er ook situaties waarin CaniComfort berperkt of onvoldoende helpt?

Niet elk probleemgedrag bij honden wordt veroorzaakt door stressvolle situaties. In deze gevallen kan Beaphar CaniComfort® slechts beperkt of onvoldoende effect hebben.
Enkele voorbeelden:

  • Onvoldoende of inconsistente training en te weinig mentale uitdaging kan leiden tot blaffen en vernielen
  • Een gebrek aan zindelijkheidstraining of een medische aandoening kan leiden tot binnenplassen
  • Een medische aandoening of overlast van parasieten kan overmatig likken en krabben veroorzaken
  • Het is belangrijk om vast te stellen waarom een hond het probleemgedrag vertoont om het probleemgedrag op de juiste wijze te verhelpen, hierbij kan een gedragstherapeut hulp bieden. Om medische oorzaken uit te sluiten raden we aan een dierenarts te raadplegen.

 

Is het mogelijk om CaniComfort te combineren met andere Beaphar producten zoals vlooienmiddelen?

Ja dat is mogelijk. Er is geen interactie tussen de verschillende producten. Uiteraard is het wel belangrijk voor de werking van het product om de gebruiksaanwijzing goed op te volgen. De locatie voor het toedienen van de spot on is op het hoofd tussen de oren (dus NIET op dezelfde plek als waar je vlooiendruppels toe zou dienen).

Wat is het effect van nat worden/zwemmen/in bad gaan op de werking van de CaniComfort spot on?

Als de CaniComfort in contact komt met water kunnen de feromonen weggespoeld worden. We adviseren daarom om een nieuwe pipet toe te dienen na het zwemmen/in bad gaan. 

Is de stof uit de CaniComfort Spot On giftig voor kinderen, omdat er staat buiten bereik van kinderen houden?

Nee, de stof uit CaniComfort is niet giftig. Ook niet wanneer aangebracht op het dier. Het is een algemene veiligheidswaarschuwing die we moeten vermelden op de verpakking.