Gentle Leader stopt trekken aan de riem

Beaphar Gentle Leader® - stopt trekken aan de riem

De Beaphar Gentle Leader® stopt trekken aan de lijn. Het is een gepatenteerde hoofdhalsband die aanbevolen wordt door dierenartsen, hondengedragsdeskundigen en hondentrainers van over de hele wereld. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat het natuurlijke instinct van de hond gestimuleerd wordt, om zo ongewenst gedrag te stoppen. De Beaphar Gentle Leader® is verstelbaar, waardoor de band perfect passend gemaakt kan worden en niet van de neus glijdt.

Hoe werkt de Beaphar Gentle Leader®?

Alle honden trekken instinctief aan een gewone hondenriem. Door de tegendruk van de riem gaat de hond steeds meer trekken. De Beaphar Gentle Leader® voorkomt dit gedrag in drie unieke stappen:

  1. De druk van de riem verplaatst zich bij het trekken naar de achterzijde van de nek, hierdoor ontspant de hond. Deze natuurlijke reactie wordt ook gecreëerd als de moeder een pup bij het nekvel draagt.
  2. De lichte druk van de Beaphar Gentle Leader® op de bovenneus geeft een reflex, waardoor de hond direct ontspant.
  3. Werkt vergelijkbaar als een halster om het hoofd van een paard (het lichaam volgt de neus).
     

De Beaphar Gentle Leader® is ontworpen door dierenarts Professor Robert Anderson, Directeur van de Animal Behaviour Clinic op de Universiteit van Minnesota, USA en Ruth Foster, voormalig president van de Amerikaanse National Association of Dog Obedience Instructors (NADOI).

De volledige productinformatie, gebruiksaanwijzing en trainingsadvies staan in de trainingsgids; deze vindt u in de verpakking en kunt u ook hier downloaden: trainingsgids Beaphar Gentle Leader®

Welke maat heeft mijn hond nodig?

Gentle Leader afmetingen

De Beaphar Gentle Leader® is verkrijgbaar in 3 maten en heeft een verstelbare clip waarmee deze op maat gemaakt kan worden.

Een richtlijn:

  • Small: Westie, Yorkshire Terrier, Jack Russell, Poedel, Lhasa Apso. Ook geschikt voor middel / grote puppy’s
  • Medium: Labrador, Cocker & Springer Spaniels, Duitse Herder, Boxer, Retriever, Dobermann, Staffordshire Bull Terrier
  • Large: Grote Duitse Herder, Grote Labrador, Rottweiler, Duitse Dog, Newfoundlander
     

Teefjes en jonge honden hebben mogelijk een kleinere maat nodig dan de rassen die hierboven  worden aangegeven.

Wat zijn de voordelen van de Beaphar Gentle Leader®?

Gewone halsbanden zorgen voor druk op de keel waardoor honden blijven trekken, zelfs als dit lucht wegneemt. De Beaphar Gentle Leader® oefent geen druk op de keel uit. Het is wetenschappelijk ontworpen om het hele lichaam van de hond onder controle te houden door controle te hebben op de nek en neus – waar de neus is, volgt de rest van het lichaam.

Het kalmerende effect van de Beaphar Gentle Leader® kan verlegen, nerveuze of angstige honden helpen ontspannen en meer zelfvertrouwen geven.

Beaphar Gentle Leader® helpt om honden te trainen zodat ze op een rustige, snelle en effectieve manier sociaal en gehoorzaam worden. Het maakt trainen gemakkelijk en leuk waardoor een positieve en leuke band met het baasje opgebouwd wordt.

Het belemmert een hond niet; zelfs terwijl een hond een Beaphar Gentle Leader® draagt, kan hij nog steeds eten, drinken, blaffen, hijgen, etc.

Als er voldoende controle is, kan de Beaphar Gentle Leader® gebruikt worden als een normale halsband door de nekriem als halsband om te doen en de neusriem kan dan eventueel gebruikt worden als een verlenging van de riem.