XtraVital: voeding voor konijnen en cavia's

XtraVital voedingen zijn een complete en uitgebalanceerde mengeling. 
Door de zorgvuldige bereidingswijze, de voortdurende kwaliteitscontroles en de gevarieerde samenstelling is XtraVital voer van topkwaliteit.

Knaagdieren en cavia's die leven in de vrije natuur eten zeer gevarieerd en van meerdere soorten voedingsbronnen per dag. De samenstellingen van XtraVital bevatten dan ook een veelzijdigheid aan hoogwaardige ingrediënten die voldoen aan de voedingsbehoefte van elke specifieke soort knager.

XtraVital Konijn

Konijnen zijn planteneters en eten in het wild zeer gevarieerd. Zij eten graag grassen, jonge twijgen, bladeren en andere plantendelen. Daarnaast zijn zij verzot op vruchten, bessen, paddenstoelen en knoppen.

Om de natuurlijke voedingsbehoefte van konijnen te evenaren is bij de samenstelling van XtraVital konijnenvoer gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. XtraVital konijnenvoer bevat een laag vetgehalte en een aangepast hoog vezelgehalte. In combinatie met MOS & FOS zorgt dit voor een zeer goede spijsvertering. De gevarieerde samenstelling maakt het voer zeer smakelijk en gewild. Met XtraVital konijnenvoer krijgt uw huisvriend de optimale voedingswaarde die hij nodig heeft voor een gezond en vitaal leven.

Voedingsadvies: Een konijn kan niet zelf bepalen hoeveel hij moet eten en wat hij moet eten. Uw konijn dient de gehele dag door voldoende voeding tot zijn beschikking te hebben, omdat zijn maagdarmkanaal altijd gevuld moet zijn. Hiervoor verstrekt u de gehele dag hooi aan het konijn. Daarnaast kunt u XtraVital geven voor de benodigde voedingsstoffen. Door de smakelijkheid van het voer zal uw konijn XtraVital direct accepteren. In het begin is het raadzaam om de voedingsopname nauwlettend te volgen en eventueel XtraVital te mengen met het oude voer. De dagelijkse hoeveelheid voer die het konijn nodig heeft is afhankelijk van de grootte en het gewicht van het konijn. Geef afgepast eten; indien er dan toch voer overblijft, geeft u de volgende dag iets minder.

Xtravital konijn is verkrijgbaar in 1kg en 2,5kg

XtraVital Cavia

De samenstelling van caviavoer is zeer specifiek. Net als het lichaam van de mens en de aap kan het lichaam van een cavia geen vitamine C aanmaken. Het is dan ook noodzaak dat uw cavia dit via het voer binnenkrijgt. Bij XtraVital is de vitamine C ingekapseld in verschillende ingrediënten.

De invloeden van zuurstof en licht worden hiermee beduidend verminderd, waardoor het voer te allen tijde voldoende vitamine C bevat.

XtraVital caviavoer bevat naast extra vitamine C een hoog plantaardig eiwitgehalte dat noodzakelijk is voor een gezonde ontwikkeling van uw cavia. XtraVital Premium caviavoer heeft een laag vetgehalte om vetzucht te voorkomen en een correct hoog ruwvezel gehalte voor de stimulering van de darmflora.

Door de smakelijkheid van het voer zal uw cavia het direct accepteren. In het begin is het raadzaam om de voedingsopname nauwlettend te volgen en eventueel XtraVital te mengen met het oude voer.

Aanbevelingen: Het is belangrijk dat uw cavia dagelijks fris en schoon drinkwater krijgt. Cavia´s zijn knaagdieren waarbij het van belang is dat de tanden in goede conditie worden gehouden. De ingrediënten van XtraVital caviavoer zijn door hun natuurlijke vorm dusdanig samengesteld dat de cavia met eten al grotendeels in zijn knaagbehoefte wordt voorzien. De beschikking over voldoende hooi voor een gezond gebit is aan te raden.

De tanden van cavia´s blijven hun hele leven doorgroeien. Cavia´s die te lange tanden hebben kunnen op den duur niet meer eten. Het is dan ook belangrijk om de tanden van uw cavia regelmatig te controleren en indien noodzakelijk door uw dierenarts te laten knippen/slijpen.

Xtravital cavia is verkrijgbaar in 1kg en 2,5kg