Welke wormenkuur is geschikt voor mijn kat?

Soorten wormen

Kittens en volwassen katten kunnen verschillende wormen bij zich dragen. Niet elke wormenkuur werkt tegen dezelfde soorten wormen; de een is meer uitgebreid dan de ander. De spoelworm en de lintworm komen het meest voor bij katten, gebruik daarom in elk geval een middel die tegen deze wormen werkt.

Welke wormenkuur is geschikt voor mijn kat?

Beaphar biedt verschillende wormenkuren voor het ontwormen van je kat. Zo hebben wij onder andere wormgranulaat en Milquestra ontwormingstabletten voor kittens en volwassen katten in het assortiment. 

Milquestra ontwormingstabletten hebben een hele brede werking en zijn naast spoelwormen en lintwormen ook werkzaam tegen vossenlintwormen, haakwormen en preventief tegen hartwormziekte. Bovendien zijn de tabletten klein ten opzichte van andere tabletten én hebben ze een lekkere rundvleessmaak waardoor het toedienen vaak makkelijker gaat. 

Heb je een kat of kitten waarbij het toedienen van een ontwormtablet erg lastig gaat, dan hebben we ook wormgranulaat in het assortiment. Dit geef je eenvoudig door de voeding en werkt tegen spoelwormen en lintwormen. 

Ga je naar het buitenland? Daar kunnen andere wormsoorten voorkomen zoals vossenlintwormen, haakwormen en hartworm. Ook in Limburg en Oost-Groningen komt de vossenlintworm voor. In deze gevallen kies je het beste voor een breedspectrum ontwormingsmiddel zoals Milquestra.

Is het wel nodig mijn kat te ontwormen?

Heb je sinds kort een kat? Dan vraag je je misschien af of het nodig is om jouw kat te ontwormen. Het korte antwoord luidt: ja. Sterker nog, ontworming moet regelmatig gebeuren. Katten staan namelijk voortdurend bloot aan besmetting van wormen en kunnen daarom regelmatig een worminfectie oplopen. Bovendien kan een kat de infectie overdragen op mensen. Ontworm daarom regelmatig je kat met een geschikte wormenkuur.

Bij katten zijn wormen vaak niet zichtbaar

Er is nog een goede reden voor het ontwormen van jouw kat: parasieten zijn vaak een onzichtbaar probleem. Worminfecties kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je huisdier, maar zowel bij honden als katten zijn de symptomen niet altijd even goed zichtbaar. 

Regelmatige ontworming wordt daarom sterk aanbevolen. Ook als je geen wormen in de ontlasting van jouw poes of kater ziet, of als er geen duidelijke veranderingen in de uiterlijke kenmerken zichtbaar zijn. Hoe vaak een wormenkuur toegepast dient te worden hangt onder andere af van de leeftijd en de omgeving van jouw poes of kater. Over het algemeen wordt geadviseerd om katten 4 keer per jaar te ontwormen. Wil je graag een ontwormadvies op maat? Maak dan gebruik van ons ontwormingsschema

Stel je vraag aan onze experts

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. Onze experts adviseren je graag over welke wormenkuur het meest geschikt is voor jouw kat.