Beaphar cavia

Nature: voeding voor konijnen en cavia's

Nature voedingen zijn complete, verantwoorde en lekkere pelletvoedingen voor konijnen en cavia’s op basis van Timothy Hooi.

Bij de ontwikkeling van deze voeding is uitvoerig gekeken naar het natuurlijke voedingspatroon van deze dieren. Het resultaat is een zeer gevarieerde complete pelletvoeding uit ingrediënten die de knagers in het wild ook op zouden nemen.

Ieder brokje uit de voeding is hetzelfde (Alles-in-1), wat selectief eetgedrag uitsluit. Elke hap bevat alles wat het dier nodig heeft in de juiste verhouding en er blijven geen restjes over.

De langwerpige hartvorm van de brokjes draagt bij aan de natuurlijke gebitsslijtage van hetdier. Omdat cavia’s en konijnen doorgroeiende tanden hebben is dit zeer belangrijk. 

Bij een natuurlijke voeding horen natuurlijk geen onnatuurlijke aanvullingen. Daarom is Nature vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Kortom Nature is gezond, verantwoord en erg smakelijk.

100% Graanvrij

Konijnen en cavia's eten van nature nauwelijks granen, omdat deze relatief weinig vezels en veel zetmeel bevatten. Door geen granen te gebruiken in de voeding, ontstaat een goede verhouding tussen ruwvezel en zetmeel, wat de darmwerking stimuleert.

Timothy Hooi

De basis van Nature is Timothy hooi. De gunstige calcium : fosforverhouding van deze hooisoort helpt om blaasproblemen te voorkomen. Met name cavia's kunnen hiervoor gevoelig zijn. Omdat de voeding voor het grootste gedeelte uit dit hooi bestaat is Nature voeding zeer vezelrijk.

Kruidenhooi

Met zo'n 30 verschillende soorten onbespoten en onbemest kruidenhooi is. Nature zeer gevarieerd van samenstelling en van voedingstoffen. Hierdoor wordt het natuurlijke voedingspatroon optimaal benaderd.

Inuline

Om de weerstand van konijnen en cavia's te bevorderen, wordt aan Nature voeding Inuline toegevoegd. Inuline is een natuurlijke vezel, die de darmwerking en de groei van goede darmbacteriën stimuleert. Hierdoor blijft het dier gezond en in goede conditie.

Yucca Schidigera

Het plantenextract van Yucca Schidigera zorgt voor minder ontlastingsgeurtjes.