Supply Chain Planner

Natasja Bolt - HR adviseur Beaphar
Door Natasja Bolt - HR-adviseur 1 MRT 2022

De functie

Raalte, (40 uur)

In deze functie maak je onderdeel uit van een team van vijf Supply Chain Planners, twee operationeel inkopers en negen collega’s in het magazijn en rapporteer je aan de Manager Operationele Planning & Interne Logistiek. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van voorraad, het plannen van productie, maar ook de bijbehorende personele inzet. Je signaleert incidentele en structurele capaciteitsproblemen en attendeert / adviseert de betreffende leidinggevenden hierover, met als doel een optimale (personele) bezetting op de langere termijn. Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit o.a.:

 • Opstellen van een efficiënte planning voor de korte en langere termijn (productie en personeel);
 • Creëren en behouden van overzicht m.b.t. beschikbare personele uren vs. benodigde uren en de inzetbaarheid van medewerkers voor wat betreft kennis en rooster/diensten;
 • Voorraadbewaking op component, halffabricaat en eindproduct niveau;
 • Overleg met productie-unit leiders en laboratorium over de productieplanning;
 • Tijdig signaleren van capaciteitsproblemen;
 • Zorg dragen voor een tijdige aanwezigheid van componenten;
 • Inzetten van afroeporders en raamcontracten;
 • Inzetten distributie- en transportorders;
 • Optimaal inrichten en onderhouden van planningsysteem en parameters;
 • Signaleren en implementeren van verbetermogelijkheden;
 • Opstellen van rapportages;
 • Deelnemen aan diverse (LEAN) projecten;
 • Oplossen verschillen tussen eigen ERP systeem en dat van de logistiek dienstverlener.
   

Als Supply Chain Planner bij Beaphar werk je in de volle breedte van het vakgebied. Je krijgt alle ruimte en support om zelfstandig de volledige productieplanning op te stellen voor één of meerdere productieafdelingen van Beaphar. Je hebt veelvuldig contact met collega’s van de productieafdelingen, magazijn, QHSE, Product Management, ICT, Export en (buitenlandse) verkoopkantoren.

Kortom: een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid!

Profiel kandidaat

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met HBO werk- en denkniveau. Je hebt goede kennis van het Microsoft Office Pakket, met name Excel kent geen geheimen voor jou. Binnen een ERP-systeem begrijp jij MRP als geen ander. Ervaring als productieplanner en/of personeelsplanner en kennis van SAP is een pre, maar ook junior kandidaten met een opleiding in de juiste richting (bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde of Logistiek & Economie) nodigen wij van harte uit te solliciteren.

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je staat stevig in je schoenen, je kan snel schakelen, je hebt een groot organisatietalent en je houdt ervan om pragmatisch en hands-on te werken. Maar ook vereist jouw takenpakket van nature analytisch vermogen, nauwkeurigheid en een helicopterview.

Ons aanbod

Beaphar is een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd succesvol is. Bij ons vind je een informele werksfeer en een no-nonsense cultuur. Onze medewerkers voelen zich betrokken en zijn trots op onze organisatie. Ook van onze nieuwe collega’s verwachten wij dat zij een positieve bijdrage leveren aan de goede werksfeer en gericht zijn op (continue) verbetering. Als jij de meerwaarde van samenwerken inziet voor het behalen van onze doelen, dan pas jij bij Beaphar. Wij bieden een uitdagende functie, met ruimte voor eigen initiatief en verdere ontwikkeling, tegen een salaris tussen de €38.000,- en €54.500,- bruto op jaarbasis.

Info

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie bel je tijdens kantooruren met Koen Steenbergen (Manager Operationele Planning & Interne Logistiek) op telefoonnummer 0572 – 348 918.

Interesse?

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, dan nodigen wij je graag uit om, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 16 maart a.s. te solliciteren door het versturen van je CV en een motivatiebrief  via de sollicitatieknop hieronder! Indien wij voor 16 maart a.s. een goede kandidaat hebben gevonden, zullen wij de vacature voortijdig sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.