beaphar milquestra breedst werkend ontwormmiddel hond kat

Beaphar Milquestra: breedst werkend ontwormingsmiddel voor hond en kat

Honden en katten staan continu bloot aan wormbesmettingen. Soms zijn er uiterlijke kenmerken zoals een doffe vacht, sleetje rijden of “rijstekorrels” in de ontlasting, maar vaak is de infectie niet zichtbaar. Wormen zijn daarom vaak een onzichtbaar probleem. Ze kunnen gezondheidsproblemen opleveren voor zowel hond en kat als het gezin. Daarom is het belangrijk om je huisdier regelmatig te ontwormen. 

Waarom ontwormen met Beaphar Milquestra?

Beaphar Milquestra bevat Milbemycine oxime en Praziquantel; dit zijn de meest geadviseerde werkzame stoffen door dierenartsen. Beaphar Milquestra is een breedspectrum ontwormingsmiddel dat tegen zeer veel verschillende wormsoorten werkt. 

 • Breeds werkend ontwormingsmiddel
  Spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, lintwormen (ook vossenlintworm), longwormen en oogwormen. Preventief tegen hartwormziekte. 
   
 • Kleine tabletten, makkelijk toe te dienen
   
 • Met rundvleessmaak, zeer hoge acceptatie
   
 • Al geschikt vanaf 0,5kg lichaamsgewicht en 2 weken leeftijd (hond) en 6 weken leeftijd (kat)

 

Veelgestelde vragen

Welke verpakking heb ik nodig voor mijn hond of kat?

Beaphar Milquestra is verkrijgbaar in een verpakking voor pups en kleine honden (0,5 tot 10kg). Voor honden vanaf 5kg is er een Milquestra 2 tablets verpakking en 4 tablets verpakking. Per 5-25kg geeft je 1 tablet. Voor katten is er een verpakking voor kittens en kleine katten (0,5-4kg) en voor katten vanaf 2kg is er een verpakking met 2 tabletten en een verpakking met 4 tabletten. Per 2-4kg geef je een halve tablet. 

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat ontwormen?

De ontwormfrequentie is afhankelijk van de persoonlijke situatie van je hond of kat. Afhankelijk van het leefgebied, de voeding en de gezinssituatie wordt de ontwormfrequentie bepaald. Bekijk het ontwormschema hond of kat om de frequentie voor jouw huisdier te bepalen.

Hoe lang is een wormmiddel werkzaam?

Een wormmiddel werkt gemiddeld 24-48 uur, de op dat moment aanwezige wormen, eitjes en/of larven worden gedood. Direct na de behandeling kan je huisdier opnieuw besmet raken. Behandelen volgens het ontwormschema voorkomt dat een heftige besmetting ontstaat