5 tips om je kat uit de kerstboom te houden

Hartstikke gezellig, zo’n kerstboom in huis. Het wordt minder leuk als de kat de boom als klimpaal gebruikt, of de ballen uit de boom slaat… Er zijn helaas veel katten die de kerstboom maar wat interessant vinden en er graag inklimmen. En geef ze eens ongelijk; een boom in de kamer met allerlei mooie glimmers erin, als dat geen feest is! Maar uiteraard wil je graag voorkomen dat je kat erin spring of klimt. Daarom hebben we 5 tips op een rijtje gezet om die super-aantrekkelijke-fantastische-mooie-glimmende kerstboom minder aantrekkelijk te maken voor jouw kat. 

Tip 1

Zet de boom goed vast en kies een strategische plek waar de kat minder makkelijk bij kan. Zet de boom dus NIET naast een lage kast, tafel, bank etc. want dat zijn handige opstapjes om in de boom te springen…

Tip 2

Zorg dat de kat niet kan zien dat je de boom aan het versieren bent. Al die aandacht voor de boom maakt ‘m extra interessant.

Tip 3

Gebruik veilige decoratie, liefst onbreekbare en geen lintjes of engelenhaar. Glinsterende decoraties trekken vaak de aandacht. Wil je ze toch graag in de boom, hang ze dan zo hoog mogelijk. Dit geldt ook voor breekbare versieringen. Dennennaalden, het water onderaan de kerstboom en versieringen van chocolade zijn trouwens giftig voor de kat. Voorkom dus dat ze dit binnen krijgen.

Tip 4

Bang dat de kat van onderaf in de boom klimt of de nagels scherpt aan de stam? Bedek de stam met aluminiumfolie, hier hebben de meeste katten een hekel aan.

Tip 5

Maak de boom onaantrekkelijk met Beaphar Keep Off spray: deze spray heeft voor katten een onaangename geur. Om het effect te versterken kun je een speeltje/klimpaal of mand juist extra aantrekkelijk maken met Play Spray. Deze spray bevat kattenkruid waar veel katten gek op zijn. Is jouw kat juist gek op valeriaan? Kies dan voor de No Stress spray. Op deze manier geef je de kat een heel aantrekkelijk alternatief voor de kerstboom. 

De feestdagen kunnen voor je kat behoorlijk stressvol zijn. De veranderingen in huis, knallen en flitsen van vuurwerk... Merk je dat je kat onrustig is, zich verstopt, dingen vernielt of ineens binnen plast? Probeer dan Beaphar CatComfort. De feromonen in deze producten zorgen dat je kat zich meer op zijn gemak voelt. Meer tips voor de feestdagen lees je hier: Fijne feestdagen voor je kat: met deze tips lukt het
 
Fijne kerstdagen!